default-image

Τσίπρας: "Κουβαλάμε στις πλάτες την αξιοπρέπεια ενός λαού"

Οικονομία
Τσίπρας: "Κουβαλάμε στις πλάτες την αξιοπρέπεια ενός λαού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", λίγες ώρες μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και την αποχώρηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας από τη βελγική πρωτεύουσα.

«Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στο ρεαλισμό. Αν όμως κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν. Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων. Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

«Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και όχι ιδεολογικής εμμονής», συμπληρώνει, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν οι δανειστές δεν υποχωρήσουν από τις απαιτήσεις τους υπάρχει και ενδεχόμενο ρήξης, γράφει το skai.gr.

Μετά τις ατελέσφορες διαπραγματεύσεις της Κυριακής, και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν άλλες προγραμματισμένες επαφές, όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην Τετάρτη, όταν η ΕΚΤ θα εξετάσει εκ νέου την παροχή και το ύψος της έκτακτης ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες.

Ακολουθεί την Πέμπτη το κρίσιμο Eurogroup που οι εταίροι φαίνεται να αντιλαμβάνονται ως το τελευταίο περιθώριο για μια συμφωνία, καθότι το κείμενο θα πρέπει στη συνέχεια να επικυρωθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια πριν τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης, στις 30 Ιουνίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News