Ελλάδα

Βαρουφάκης: "Η διαστρέβλωση έχει και τα όριά της"

Την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη προκάλεσαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ανέφερε σε συνέντευξή του πως «είναι εκτός της ομάδας διαπραγμάτευσης.

Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναπαράχθηκε από ιστοσελίδες. «Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη Real News, φέρεται να δηλώνει ότι είναι εκτός της ομάδας διαπραγμάτευσης. Ο υπουργός ποτέ δε δήλωσε κάτι τέτοιο, αλλά το ακριβώς αντίθετο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως σημειώνεται ακόμη, «επειδή η διαστρέβλωση έχει και τα όριά της παραθέτουμε την ερώτηση του δημοσιογράφου και την απάντηση του υπουργού Οικονομικών:

Ερώτηση: «Τι απαντάτε σε αυτούς που επισημαίνουν ότι είστε εκτός ομάδας διαπραγμάτευσης και ότι ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος μαζί σας;».

Απάντηση: «Ότι καλό είναι να επισημαίνουν πράγματα για τα οποία έχουν κάποια, έστω υποτυπώδη, πληροφόρηση. Δεν ξημεροβραδιάζομαι στο Μαξίμου, στο πλαίσιο της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης επειδή είμαι εκτός ομάδας! Όσο για τη σχέση μου με τον πρωθυπουργό παραμένει σχέση συντροφικότητας και φιλίας».

Σχόλια