Ελλάδα

Τσίπρας: "Αν χρειαστεί θα πούμε όχι"

Μήνυμα προς τους δανειστές αλλά και προς το εσωτερικό έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί έναν δύσκολο συμβιβασμό που όμως θα εμπεριέχει λύση στο θέμα του χρέους, η οποία θα σημάνει ταυτόχρονα και προοπτική ολοκληρωτικής εξόδου από την κρίση.

«Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο πως είναι έτοιμος να πει «όχι» σε επώδυνη για τη χώρα συμφωνία και πρόσθεσε: «Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

Βάζοντας τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο για εκλογές ή δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση έχει ήδη νωπή λαϊκή εντολή, τη στήριξη μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και πρόσθεσε:

«Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείρισή τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες κι αν είναι», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πάντως, όπως αναφέρει το ethnos.gr, το απόγευμα εμφανίστηκε χαμογελαστός και αισιόδοξος κατά τον περίπατο που είχε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι δύο άνδρες περπάτησαν στον Εθνικό Κήπο, ενώ επιστρέφοντας στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου οι δημοσιογράφοι σταμάτησαν τον πρωθυπουργό και τον ρώτησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Είμαστε από τη φύση μας αισιόδοξοι», απάντησε χαμογελαστός προτού επιστρέψει στο γραφείο του.

Σχόλια