default-image

Θεωνάς: Κανονικά οι συντάξεις του μήνα

Οικονομία
Θεωνάς: Κανονικά οι συντάξεις του μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη διαβεβαίωση ότι ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα, οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά, έδωσε ο νέος διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Πριν φτάσει το τέλος του μήνα κάνουμε απανωτές συσκέψεις και με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μαζί με τον εκπρόσωπο του κρατικού προϋπολογισμού και πάντα βρίσκουμε τις λύσεις που εξασφαλίζουν ότι 100% οι συντάξεις θα είναι διαθέσιμες στην ώρα τους», δήλωσε ο κ. Θεωνάς.

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις στις συντάξεις, ο κ.Θεωνάς δήλωσε ότι «πρέπει να βρεθούν τα λεφτά για να επιστραφούν», σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή προέχει η πληρωμή των συντάξεων στο τέλος του μήνα.

«Ας πληρώσουμε τις συντάξεις τώρα που πάμε προς το τέλος του μήνα και μετά θα ασχοληθούμε και με αυτό. Πρώτα πρέπει να πληρωθούν οι τακτικές υποχρεώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής του ΙΚΑ επεσήμανε παράλληλα πως η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έδωσε "σοβαρές ανάσες" στο ασφαλιστικό σύστημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News