default-image

Στην επιτροπή για το χρέος πρώην σύμβουλος του Μπαρόζο

Ελλάδα
Στην επιτροπή για το χρέος πρώην σύμβουλος του Μπαρόζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δημόσιες ακροάσεις προσώπων θα προβεί, τις επόμενες ημέρες, η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 15:00, στην αίθουσα Γερουσία, με την ακρόαση του Philippe Legrain, πρώην συμβούλου του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και ώρα 14:00, στην ίδια αίθουσα με την ακρόαση του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Οι δημόσιες ακροάσεις θα είναι ανοικτές για τα ΜΜΕ, ενώ για τους ανταποκριτές ξένου Τύπου θα υπάρχει διερμηνεία.

Σήμερα, ενώπιων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους θα βρεθεί στις 12μμ η πρώην δικαστής-ανακρίτρια της Γαλλίας και νυν Ευρωβουλευτή του Γαλλικού Κόμματος των Πρασίνων, Eva Joly.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Eva Joly είναι γνωστή για τη συνεισφορά της στην πάταξη της διαφθοράς και θα ενημερωθεί για το έργο της Επιτροπής.

Το διήμερο 17-18 Ιουνίου 2015, θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News