Ελλάδα

Ν.Μαριάς Ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας

Παρέμβαση για το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών έκανε στις 8 Ιουνίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «στη σημερινή οικονομική συγκυρία η αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής για την ισότητα των δύο φύλων αποτελεί πρώτιστη πολιτική προτεραιότητα. Στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου η μερκελική λιτότητα οδήγησε τις γυναίκες στη φτώχεια και στην κοινωνική περιθωριοποίηση. Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 60% των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ είναι γυναίκες και ανέρχονται σε 518.000».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα όμως μόνο το 15,7% αυτών των άνεργων γυναικών λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Επίσης ενώ η ανεργία των γυναικών το 2009 πριν το μνημόνιο ήταν 14,4% το 2014 το ποσοστό έχει φτάσει στο 29,3%. Επίσης το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών έχει αυξηθεί σημαντικά. Η διάλυση του δημόσιου τομέα και η επιβολή ευέλικτων μορφών απασχόλησης έφερε πολλές γυναίκες στην οικονομική απόγνωση».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών έχουν αρνητικές συνέπειες για τις ίδιες τις κοινωνίες και  λόγω αυτών των ανισοτήτων αδυνατούν να δημιουργήσουν βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

Σχόλια