default-image

Ν.Μαριάς Ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας

Ελλάδα
Ν.Μαριάς Ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών έκανε στις 8 Ιουνίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «στη σημερινή οικονομική συγκυρία η αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής για την ισότητα των δύο φύλων αποτελεί πρώτιστη πολιτική προτεραιότητα. Στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου η μερκελική λιτότητα οδήγησε τις γυναίκες στη φτώχεια και στην κοινωνική περιθωριοποίηση. Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 60% των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ είναι γυναίκες και ανέρχονται σε 518.000».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα όμως μόνο το 15,7% αυτών των άνεργων γυναικών λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Επίσης ενώ η ανεργία των γυναικών το 2009 πριν το μνημόνιο ήταν 14,4% το 2014 το ποσοστό έχει φτάσει στο 29,3%. Επίσης το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών έχει αυξηθεί σημαντικά. Η διάλυση του δημόσιου τομέα και η επιβολή ευέλικτων μορφών απασχόλησης έφερε πολλές γυναίκες στην οικονομική απόγνωση».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών έχουν αρνητικές συνέπειες για τις ίδιες τις κοινωνίες και  λόγω αυτών των ανισοτήτων αδυνατούν να δημιουργήσουν βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News