Ελλάδα

Με διαφορά 18 μονάδων μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 18 ποσοστιαίων μονάδων, στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 34,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 16,5%, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Περίπου 7,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε κάτι άλλο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 19,5%.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία διενεργήθηκε στις 18 Μαΐου, καταγράφεται πτώση 2% στην πρόθεση ψήφου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος 1% για Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής παρουσιάζουν διακυμάνσεις μισής ποσοστιαίας μονάδας.

Η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προκαλεί φόβο στο 51,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 16% ελπίζει σε αυτήν την προοπτική. Το 28% δεν πιστεύει ότι μια έξοδος της χώρας από το ευρώ θα σημάνει κάτι διαφορετικό, ενώ το 4,5 % αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σχόλια