Ελλάδα

Έκαψαν γιατρό οι κατ οίκον επισκέψεις στην Αθήνα

Για παράβαση καθήκοντος και του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας συνελήφθη ειδικευόμενος χειρουργός γενικού νοσοκομείου της Αθήνας.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 36χρονος απαίτησε συνολικά 300 ευρώ ως αμοιβή για υπηρεσίες σε 87χρονη ασθενή, για κατ' οίκον επισκέψεις.


Προηγήθηκε καταγγελία της κόρης της ασθενούς ότι στις 31 Μαΐου ο συλληφθείς ιατρός εξέτασε τη μητέρα της στο νοσοκομείο και της συνέστησε συντηρητική θεραπεία. Μάλιστα, της πρότεινε να την πραγματοποιήσει ο ίδιος, με επισκέψεις στο σπίτι της σύμφωνα με το Σκάϊ.gr.


Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός κατά τη δεύτερη επίσκεψη απαίτησε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ ανά επίσκεψη και συμφώνησε να πληρωθεί συνολικά με το ποσό των 300 ευρώ, κατά την έκτη επίσκεψη.


Σε προγραμματισμένη συνάντηση στις την Παρασκευή, στο σπίτι της 87χρονης ασθενούς, η κόρη της παρέδωσε στο γιατρό το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.


Αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, έκαναν σωματική ερευνά στον ιατρό και κατάσχεσαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.


Ο συλληφθείς, με την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή.

Σχόλια