default-image

Μέρκελ: Αλληλεγγύη και προϋποθέσεις πάνε μαζί

Ελλάδα
Μέρκελ: Αλληλεγγύη και προϋποθέσεις πάνε μαζί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και οι μη Ευρωπαίοι ηγέτες της G7 συμμερίζονται την άποψη ότι η αλληλεγγύη πηγαίνει μαζί με προϋποθέσεις, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στη συζήτηση που έγινε στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G7 για την Ελλάδα.

«Στο πλαίσιο της συζήτησης για την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία μιλήσαμε και για την Ελλάδα», δήλωσε  η κ. Μέρκελ και παρατήρησε πως μετά από πολλά χρόνια βρισκόμαστε στο σημείο όπου όλες οι χώρες της G7 θα έχουν οικονομική ανάπτυξη, «αυτό είναι μια καλή είδηση».

Εδώ τέθηκε και το θέμα «Ελλάδα», είπε. «Ο κ. Ολάντ και εγώ ενημερώσαμε για το τελευταίο τηλεφώνημά μας με τον κ. Τσίπρα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τις δικές της εκτιμήσεις. Ήμασταν όλοι της άποψης ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας αρκετό δρόμο. Θέλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη στο τέλος. Προϋποθέσεις από τη μία πλευρά και αλληλεγγύη από την άλλη, πάνε μαζί. Και αυτό, όπως το βλέπω, βρήκε σήμερα και την υποστήριξη των μη Ευρωπαίων εταίρων», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News