Ελλάδα

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Nέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξελέγη την Κυριακή ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του κόμματος. Ευχαρίστησε στους συνέδρους για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και τόνισε ότι η εντολή που του δόθηκε είναι για προοδευτική πολιτική στραμμένη προς το μέλλον.

"Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Θα κάνω ότι μπορώ για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά, με ενότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιδίωξη μου είναι να υπηρετήσω τη συλλογικότητα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Με σύνθεση και αποφασιστικότητα", σημείωσε ο νέος πρόεδρος.

Συμπλήρωσε πως είναι απαραίτητο να αποκτήσει το κόμμα "ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο με σαφή οριοθέτηση του χώρου στα πλαίσια των αρχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς" και πως "η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι δεδομένη για κανέναν" αλλά αυτό "δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε ή δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν ή δεν συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες".

"Απαιτείται όμως ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τον νεοφιλελευθερισμό και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και εθνικολαϊκισμό. Στόχος μας παραμένει η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Μακριά από λαϊκισμούς. Χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος", επισήμανε.

Σχόλια