Ελλάδα

Νέα παρέμβαση Σουλτς για συμφωνία βάσει των προτάσεων των θεσμών

Ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συνεχίζει την προσπάθεια του να δεχτεί η ελληνική κυβέρνηση μια συμφωνία που θα βαθύνει την ύφεση και θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους φτωχούς.

Μάλιστα ο Μάρτιν Σουλτς κάλεσε την Ελλάδα να δεχθεί την πρόταση των Θεσμών   προειδοποιώντας για δραματικές συνέπειες αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt, τόνισε ότι η ΕΕ είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι οι δανειστές έχουν ήδη κάνει υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις.

«Μπορώ μόνο να προειδοποιήσω την ελληνική κυβέρνηση να μην απορρίψει τη χείρα βοηθείας που της προσφέρεται. Ο χρόνος τελειώνει και οι συνέπειες θα είναι δραματικές», τόνισε ο κ. Σουλτς.

Μάλιστα, ο Γερμανός στράφηκε και ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους να συνειδητοποιήσουν το γεγονός ότι δεν είναι υπόλογοι μόνο στους ψηφοφόρους τους, αλλά έχουν ευθύνη απέναντι στη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα τελευταία 24ωρα, ο Μάρτιν Σουλτς κάνει διαδοχικές παρεμβάσεις και δημόσιες τοποθετήσεις για το ελληνικό ζήτημα. Μετά από τη δήλωσή του ότι οι Ελληνες του «σπάνε τα νεύρα», μέσα στην εβδομάδα, το Σάββατο ο Γερμανός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις και ότι παίζει παιχνίδια, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση των Θεσμών με την τοποθέτησή του στη Bουλή το βράδυ της Παρασκευής.

Σχόλια