default-image

Φλαμπουράρης: δίχως συμφωνία, πάμε στις κάλπες

Ελλάδα
Φλαμπουράρης: δίχως συμφωνία, πάμε στις κάλπες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν οι διαπραγματεύσεις για την εύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας οδηγηθούν σε αδιέξοδο, οι πιθανότητες πρόωρης προσφυγής στις κάλπες θα αυξανόταν δραματικά.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας  Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος αν και εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», σε σχετική ερώτηση για πρόωρες εκλογές απάντησε ότι «η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα, είναι μία δημοκρατική υποχρέωση σε περίπτωση που διαμορφωθούν ουσιωδώς νέα δεδομένα. Με αυτή την έννοια, μία οριστική αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα αύξανε την πιθανότητα προσφυγής στο λαό».

Ακόμη, αν και όπως είπε δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο «να επικρατήσουν δυνάμεις που εμμένουν σε ακρότητες και προωθούν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις», δήλωσε βέβαιος ότι τελικά «θα αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη που θα σήμαινε την αρχή της διχοτόμησης ή διάλυσης της ευρωζώνης».

Ο κ. Φλαμπουράρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών όταν θα υπάρξει συμφωνία, ενώ σε ερώτηση για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που αυτή καταψηφιστεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι κάνουμε πάντα. Θα το συζητήσουμε στα συλλογικά μας όργανα και όλοι μαζί θα αποφασίσουμε τι θα πράξουμε».

Τέλος, εκτίμησε ότι η υπόθεση Παναρίτη δεν έπληξε την κυβέρνηση καθώς, όπως ανέφερε «ζητήματα επιλογής προσώπων τα οποία από τη φύση τους εμπεριέχουν μεγάλη δόση υποκειμενικότητας δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραύμα στην εικόνα καμίας κυβέρνησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News