Ελλάδα

Reuters: "O Γιούνκερ αρνήθηκε να δεχτεί τηλεφώνημα Τσίπρα"

Πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να δεχτεί τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ε.Ε.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία στις 11 το πρωί του Σαββάτου, αλλά ο Γιούνκερ αρνήθηκε επειδή δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις συζητήσεις και οι προτάσεις που το βράδυ της Τετάρτης υποσχέθηκε η ελληνική πλευρά να αποστείλει την Πέμπτη δεν έχουν φτάσει», είπε ο αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπήρξαν εξελίξεις, άρα δεν υπήρχε και κάτι για να συζητήσουν.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός επρόκειτο να μεταβεί στις Βρυξέλλες για περαιτέρω κατ' ιδίαν συζητήσεις την Παρασκευή, αλλά δεν τελικά δε μετέβη.

«Αντίθετα», συμπληρώνει, «απέρριψε στη Βουλή ως παράλογους τους όρους που έθεσαν οι δανειστές και καθυστέρησε να πληρώσει μια δόση στο ΔΝΤ».

«Ξέρουμε ότι είναι ένα μέρος του θεάτρου, αλλά δεν θέλουμε να πάρουμε μέρος σε κάθε σκηνή του δράματος», σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Διαψεύδει το Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες, λέγοντας ότι η παραφιλολογία συνεχίζεται.

Με ένα δηκτικό σχόλιο κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι, «μετά την πρόταση των θεσμών, "που ποτέ δε δόθηκε στην Ελλάδα" - αλλά δημοσιεύθηκε στον Τύπο!... - σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις».

«Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι, αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών», τόνισαν από το Μαξίμου. .

Σχόλια