Ελλάδα

Έρευνα για το βίντεο με άνδρα που καταβρέχει σκύλο

Εντολή να ερευνήσει την υπόθεση του βίντεο, όπου εμφανίζεται άνδρας να καταβρέχει σκύλο, που έχει ξαπλώσει στο πεζοδρόμιο μπροστά από φαρμακείο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, έδωσε στην Αστυνομία η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αμαλία Μπακαλώνη.

Η εισαγγελέας ενημερώθηκε από την Αστυνομία για το βίντεο, στην περιγραφή του οποίου αναφέρεται πως φαρμακοποιός ρίχνει «νερό με χλωρίνη στον σκύλο που κοιμόταν απ' έξω από το κατάστημά του».

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Ως Σύλλογο δε μας εκφράζει αυτή η συμπεριφορά του συναδέλφου, που αποτελεί μεμονωμένο και καταδικαστέο περιστατικό. Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να κάνουν το καθήκον τους».

Σύμφωνα με τη περιγραφή του βίντεο, στον σκύλο ένας φαρμακοποιός ρίχνει νερό με χλωρίνη με έναν κουβά, ενώ σε ένα άλλο βίντεο μια γυναίκα καταβρέχει το σκύλο με ένα ποτήρι.

"Μετάνιωσα που μπουγέλωσα τον σκύλο!"

Το γύρο του διαδικτύου κάνει επό χθες το παραπάνω βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ένας φαρμακοποιός να μπουγελώνει με κουβά έναν σκύλο, που κοιμόταν αμέριμνος έξω από το φαρμακείο του, στην πλατεία Μετεώρων, στη Θεσσαλονίκη.

Σε άλλη φωτογραφία εμφανίζεται μία γυναίκα να ρίχνει στον ίδιο σκύλο ένα ποτήρι με υγρό, πράξεις αναμφισβήτητα κατακριτέες, πολύ περισσότερο αφού το συγκεκριμένο ζώο, στις εικόνες που καταγράφηκαν δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να κοιμάται.

Ο Απόστολος Πάτσας, σύμφωνα με το protoplano.gr ο φαρμακοποιός που απεικονίζεται να αδειάζει έναν κουβά πάνω στον ανυποψίαστο σκύλο, μιλά στο protoplano.gr για το περιστατικό και εξηγεί τι συνέβη:

«Αυτό έγινε πριν από ένα χρόνο, το περασμένο καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο σκυλί ερχόταν καθημερινά, γιατί ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα θηλυκό. Κοιμόταν μπροστά στο φαρμακείο, στα σκαλοπάτια και αρκετοί πελάτες μου διαμαρτύρονταν ότι τους ενοχλούσε η παρουσία του, αν και ήταν ήμερο.

»Προσπάθησα να τον απομακρύνω, αλλά ήταν επίμονος. Κάποια στιγμή τον μπουγέλωσα με ένα κουβά νερό, ενώ και η γυναίκα μου του έριξε ένα ποτήρι νερό. Στο διαδίκτυο είδα ότι γράφουν πως του ρίξαμε καυτό καφέ και χλωρίνη. Αν είναι δυνατόν! Καλοκαίρι ήταν και τον έβρεξα».

Σε ερώτηση για το αν έχει μετανιώσει για την πράξη του, με δεδομένο ότι το μόνο "έγκλημα" του σκύλου ήταν πως κοιμόταν έξω από το φαρμακείο του, ο Απ. Πάτσας απαντά στο protoplano.gr: «Σίγουρα έχω μετανιώσει και αν διέπραξα αδίκημα ζητώ να τιμωρηθώ, αλλά για τον κουβά με νερό, όχι για χλωρίνη και άλλα τέτοια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Μάλιστα, όπως λέει, από χθες που δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του στο διαδίκτυο, δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα και αρκετοί πολίτες πηγαίνουν στο φαρμακείο του και του ζητούν το λόγο για αυτό που έκανε.

«Δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε όλο το βράδυ. Στο φαρμακείο δεν πλησιάζει πελάτης. Σίγουρα έκανα λάθος, αλλά δεν έκανα και έγκλημα…», δηλώνει χαρακτηριστικά και μέσω του δικηγόρου του σκοπεύει να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Από το φιλοζωικό σωματείο "Η ΑΓΑΠΗ", πάντως, ενημέρωσαν πως επικοινώνησαν με το αστυνομικό τμήμα Πολίχνης και έλαβαν την απάντηση ότι θα γίνει αυτεπάγγελτη μήνυση κατά του φαρμακοποιού, μόνο εάν δώσει κατάθεση κάποιος μάρτυρας. Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αμαλία Μπακαλώνη έδωσε εντολή στην Αστυνομία να ερευνήσει την υπόθεση.

Σχόλια