default-image

"Να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας και των δουλεμπορικών"

Ελλάδα
"Να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας και των δουλεμπορικών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τουρκία καθώς και τα διάφορα τουρκικά δουλεμπορικά κυκλώματα που μεταφέρουν παράνομα χιλιάδες πρόσφυγες στην ελληνική επικράτεια κατήγγειλε σήμερα στην Ευρωβουλή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισημαίνει ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, oι πόλεμοι σε Μέση Ανατολή και Β. Αφρική δημιουργούν «τεράστια κύματα προσφύγων που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στην Ε.Ε., με αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των προσφύγων που εισέρχονται παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Με δεδομένες τις εν λόγω συνθήκες συγκεκριμένα δουλεμπορικά κυκλώματα στην Τουρκία εκμεταλλευόμενα την κατάσταση πλουτίζουν σε βάρος των χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη, όπως αποκαλύπτει ομολογία-"χαστούκι" της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet (29/5/2015)».

Επιπλέον ο Νότης Μαριάς υπογραμμίζει ότι η εν λόγω εφημερίδα, επικαλούμενη αποκαλυπτικό δημοσίευμα της βρετανικής Daily Telegraph, αναφέρει ότι εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες, κυρίως Σύριοι, οργανώνονται σε γκρουπ και έναντι αδράς αμοιβής μεταφέρονται παράνομα από τους Τούρκους δουλεμπόρους στην ελληνική επικράτεια και δη στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

«Οι δουλεμπορικές αυτές επιχειρήσεις που γίνονται με την ανοχή των τουρκικών Αρχών θεωρούνται από τις πιο επικερδείς δράσεις των Τούρκων που τους αποφέρουν εκατομμύρια δολάρια, δεδομένου ότι οι πρόσφυγες πληρώνουν αδρά την τουρκική μαφία λαθρομετανάστευσης για να μπορέσουν να έρθουν στη χώρα μας».

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ρωτά την Επιτροπή ποια μέτρα προτίθεται να λάβει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος απέναντι στην Τουρκία, προκειμένου να σταματήσουν οι εν λόγω παράνομες επιχειρήσεις μεταφοράς προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, να χτυπηθούν τα τουρκικά δουλεμπορικά κυκλώματα και να συμμορφωθεί η Τουρκία προς τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News