default-image

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα
Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη η δίκη της Χρυσής Αυγής με τον δήμο Κορυδαλλού να παραμένει σε αναβρασμό για το θέμα της αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ότι θα αλλάξει η αίθουσα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, συνεχίζονται από τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη οι επαφές με στελέχη του υπουργείου για να εξασφαλιστεί αυτή η προοπτική και να μην γίνει τελικά με διάφορες αιτιολογίες επανέναρξη της δίκης το φθινόπωρο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Ο δήμος Κορυδαλλού έχει εισηγηθεί στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά για σήμερα, Πέμπτη το κλείσιμο των σχολείων Α΄ και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται περιμετρικά των φυλακών και υπάρχει δυσχέρεια στη πρόσβαση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων λόγω των μέτρων ασφαλείας και των συγκεντρώσεων ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί. Ωστόσο οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά, αναφέρει το in.gr.

Τόσο ο δήμαρχος Κορυδαλλού όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα παραστούν εκ νέου στη δικαστική αίθουσα μεταφέροντας το αίτημα για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης.

Την ίδια στιγμή στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση από το Δήμο και φορείς του Κορυδαλλού αλλά και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News