default-image

Απορρίφθηκε για έβδομη φορά το αίτημα της Σταμάτη για αποφυλάκιση

Ελλάδα
Απορρίφθηκε για έβδομη φορά το αίτημα της Σταμάτη για αποφυλάκιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για έβδομη φορά η Βίκυ Σταμάτη άκουσε όχι από εισαγγελέα στο αίτημά της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό η σύζυγος του Ακη Τςοχατζοπουλου δεν αποφάσισε να αποδράσει εν θερμώ, λίγες ώρες αφότου είχε απορριφθεί ανάλογο προηγούμενο αίτημά της, αλλά είχε προσχεδιάσει τη φυγή της.

Οπως σημείωσε, η αιτία της απόδρασής της δεν ήταν όπως ισχυρίστηκε ο πόθος της να αγκαλιάσει το παιδί της - αφού δεν πήγε κοντά του - αλλά η διαφυγή της.

«Η εικόνα της στο δικαστήριο, δείχνει άτομο που έχει πλήρως συγκροτημένη σκέψη και πέραν της αγανάκτησής της , δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ψυχική διαταραχή που θα μπορούσε να της προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη αν παραμείνει κρατούμενη».

Κατά τον εισαγγελέα το αίτημά της πρέπει να απορριφθεί και να μην αποφυλακιστεί ούτε με «βραχιολάκι».

Με έναν ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη επέλεξε η Βίκυ Σταμάτη να τοποθετηθεί στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας ύστερα από την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της. <Ελεησόν με κύριε, δες εξευτελισιμό τον έσχατο τον κύριο...> ανέφερε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Άκη

Φεύγοντας από το Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες η Βίκυ Σταμάτη περιορίστηκε να πει ότι : «Χειροπέδες στα χέρια όχι στο στόμα. Τίποτα άλλο, Αποφάσισαν χειροπέδες στα χέρια».

Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πως οι δικαστές θα καταλήξουν σε διαφορετική  απόφαση δίνοντας της την πολυπόθητη για κάθε κατηγορούμενο δεύτερη ευκαιρία, ώστε να βρεθεί και πάλι κοντά στο παιδί της, εκείνη απάντησε «ευελπιστώ»

Αυτή είναι η ελπίδα, πρόσθεσε ο σύζυγός της Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ουσιαστικά υποστήριξε πως η Βίκυ Σταμάτη είναι θύμα πολιτικής δίωξης.

 «Σήμερα αποκαλύφθηκε μεγαλειωδώς ότι συνεχίζεται η πολιτική δίωξη, σκληρότατη εναντίθον αθώων ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News