default-image

Τσίπρας: "Να προσχωρήσει στο ρεαλισμό η ηγεσία της Ε.Ε."

Ελλάδα
Τσίπρας: "Να προσχωρήσει στο ρεαλισμό η ηγεσία της Ε.Ε."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη βεβαιότητα ότι η Ευρώπη θα προχωρήσει με ρεαλισμό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες και την επερχόμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι βέβαιος ότι η Ευρώπη θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό».

Στη συνάντηση πρόκειται να συμμετέχουν ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει σχόλια πάνω στην πρόταση που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους θεσμούς, «αλλά ούτε έχει σταλεί και κάποιο άλλο κείμενο».

Αναλυτικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα από μέρους των θεσμών, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης «να προσχωρήσουν στο ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση, προς όφελος της ενωμένης Ευρώπης, που σήμερα είναι αναγκαία για τους λαούς όσο ποτέ» και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε τη διαίρεση. Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα κάνει αυτό που πρέπει, θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό».

Με τη βεβαιότητα ότι το σχέδιο πρότασης που κατέθεσε η Αθήνα αργά το βράδυ της Δευτέρας προς τους θεσμούς «μπορεί να ξεκλειδώσει τη συμφωνία», ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σήμερα στην πρόταση, σημειώνοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως την πρόταση της προς τους θεσμούς, για έναν έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό, που θα δώσει ένα τέρμα σε αυτή την κρίση στην Ευρώπη».

Βεβαιώνοντας πως «θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από αυτή την ασφυξία την οικονομική, αλλά και περιθώρια ανάκαμψης, θα δώσει τέλος στα σενάρια για Grexit, θα δώσει τέλος στα σενάρια της καταστροφής».

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σχόλια πάνω σε αυτή την πρόταση, αλλά ούτε και κάποιο άλλο κείμενο, όπως ακούμε, από την πλευρά των θεσμικών εταίρων», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στις Βρυξέλλες θα ενσωματωθεί στην αποστολή και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ε. Τσακαλώτος.

http://www.dailymotion.com/embed/video/x2siw29

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News