default-image

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την πτώση κεραυνού στην Κνωσό

Ελλάδα
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την πτώση κεραυνού στην Κνωσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα, προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών στους Ρώσους που τραυματίστηκαν σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Στο σημείο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «έσπευσαν αμέσως οι αρχαιοφύλακες του χώρου, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και έκαναν τις πρώτες προσπάθειες ανάνηψης της γυναίκας, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Μετά από λίγο, κατέφθασε και η Προϊσταμένη της τοπικής Εφορείας, που έδωσε εντολή για την εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου από τους επισκέπτες, καθώς και η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων».

Οι περισσότεροι τραυματίες διεκομίσθησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η δε γυναίκα που υπέστη καρδιακή ανακοπή μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που απέχει ελάχιστα από τον αρχαιολογικό χώρο. Εκεί μετέβη και η Έφορος κα Βασιλική Συθιακάκη, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της τραυματισμένης επισκέπτριας, η οποία κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή.

«Μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των επισκεπτών, ειδικά δε της νοσηλευόμενης στο Βενιζέλειο. Μίλησε με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Ευθύμιο Καρακώστα και ζήτησε να ενημερώνεται για την εξέλιξη της υγείας της Ρωσίδας επισκέπτριας. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Β' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο από το Εγκληματολογικό Τμήμα.

Σημειώνεται ότι τα κτίρια κοινού (εκδοτήριο εισιτηρίων, πωλητήριο ΤΑΠΑ, αναψυκτήριο και το στέγαστρο των ακυρωτικών μηχανημάτων) διαθέτουν αντικεραυνική προστασία που έχει τοποθετηθεί από το ΤΑΠΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: iefimerida.gr  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News