default-image

Ν. Μαριάς: "Ανίκανη να δώσει λύσεις η Διάσκεψη των G7"

Ελλάδα
Ν. Μαριάς: "Ανίκανη να δώσει λύσεις η Διάσκεψη των G7"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για τη Διάσκεψη Κορυφής των G7 έκανε στις 27/5/2015 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, «τα μέτρα που έλαβαν οι G7 για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Γέμισαν τον κόσμο με στρατιές ανέργων. Σε μια φάση παγκόσμιας τεχνολογικής ανάπτυξης 1,2 δισ. συνάνθρωποί μας ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ταυτόχρονα το 1% των πλουσιότερων ανά τον κόσμο θα ξεπεράσουν το 2016 σε περιουσία αυτήν που κατέχει το υπόλοιπο 99% του παγκόσμιου πληθυσμού».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η Διάσκεψη των G7 είναι ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας γιατί εμμένει στη λιτότητα και στηρίζει την οικονομία καζίνο.

Σε ένα πολυπολικό κόσμο είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι το αυτάρεσκο σχήμα των G7 μπορεί να δώσει απαντήσεις στη σύγχρονη οικονομία χωρίς να λάβει υπόψη του την ανερχόμενη δύναμη των BRICS».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Απαιτείται λοιπόν μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική που θα δίνει λύση στο πρόβλημα της φτώχειας, θα προωθεί τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους που καταδυναστεύει τα κράτη και θα διασφαλίζει τη δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News