Ελλάδα

Σακελλαρίδης: Η αισιοδοξία μας εδράζεται σε στοιχεία

«Η αισιοδοξία της κυβέρνησης εδράζεται σε στοιχεία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, από τις οποίες προκύπτει πως δεν συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία.

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, οι δηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και ενδεχομένως και πίεσης. «Εμείς εκφράζουμε την αισιοδοξία μας, έχουμε τη βούληση, έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση, μεγαλύτερη από εκείνη που αναλογούσε στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Είμαστε κοντά στη συμφωνία και όσοι δηλώνουν την απαισιοδοξία τους, ελπίζουμε αυτό να μην υποκρύπτει και προθέσεις και όχι μόνο εκτιμήσεις».

Σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, συμπλήρωσε.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη πως δεν υπάρχει παραμικρός λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες.

Σχετικά με τον κίνδυνο αυξημένης χρεοκοπίας που «βλέπει» η ΕΚΤ, παρατήρησε ότι είναι ένα «σενάριο που θέλουν να το αποφύγουν όλες οι πλευρές. Κάνουμε τα πάντα ώστε να μην έχει την οποιαδήποτε υπόσταση. Με όλη μας την προσπάθεια δείχνουμε ότι θέλουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Με αυτές τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και με τη συμφωνία που επιδιώκουμε να κλείσουμε, όλα αυτά τα σενάρια θα ανήκουν στο παρελθόν».


«Δεν μιλάμε για διαφορετικά κείμενα όταν μιλάμε για συμφωνία, μιλάμε για κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Εκεί που υπάρχει συμφωνία είναι ώρα να καταγραφούν στο χαρτί. Αυτά που είναι ανοιχτά επίσης πρέπει να κλείσουν και να καταγραφούν και αυτά στο χαρτί και να αποτελέσουν μια συμφωνία», ανέφερε ακόμη, ενώ διευκρίνισε πως είμαστε σε επαφή με όλους τους συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση «και με τον ESM για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας».Σχετικά με τη στάση της Αλβανίας,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα έχει τονίσει επανειλημμένα τη σημασία της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων και πρόσθεσε: «Φορείς που εμφορούνται από άλλες αντιλήψεις υπονομεύουν την προοπτική αυτή».

Σχόλια