Ελλάδα

Θεοδωράκης: Θα ψηφίσουμε όποια συμφωνία έρθει

"Όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή από τον Τσίπρα όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού θα την ψηφίσουμε, χωρίς παζάρια, γιατί η χώρα χρειάζεται οξυγόνο» επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος διευκρίνισε πως το Ποτάμι θα στήριζε «μια κυβέρνηση λογικών προοδευτικών ανθρώπων, αλλά δεν θα μπαίναμε σε αυτή».


«Ψηφίζουμε τη συμφωνία, αλλά από 'κει και πέρα μας χωρίζει χάος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλοθι για όσα κάνουν στην Υγεία και την Παιδεία» σημείωσε, ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 


Η οικονομία πεθαίνει (...) απραξία και ακινησία έχουν πολύ κόστος για την κοινωνία προειδοποίησε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Όσο περνάει ο καιρός τα μέτρα της συμφωνίας γίνονται δυσμενέστερα γιατί η οικονομία χειροτερεύει σημείωσε.Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε δε φόβους ότι η καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας «είναι για εσωτερική κατανάλωση για να φτάσουμε στο αμήν να έρθει η συμφωνία το βράδυ στην Βουλή και την επομένη να ψηφιστεί χωρίς να ξέρουμε τι ψηφίζουμε».«Θα έχουμε δύσκολη συμφωνία, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς δεν είναι θέμα Τσίπρα... Η κυβέρνηση έχω την αίσθηση θα έπαιρνε μια πολύ καλύτερη συμφωνία το Μάρτιο ο χρόνος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην πολιτική, δείτε τον τουρισμό» παρατήρησε.


Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, «ο Τσίπρας απέτυχε να αξιοποιήσει το φιλικό κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής του».«Μείναμε μόνοι μας στην Ευρώπη όχι για τον ΦΠΑ, αλλά για τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις ή την Παιδεία. Ο Τσίπρας πρέπει να κοιτάξει την κοινωνία όχι το κόμμα του» σχολίασε.«Οι μεγάλες συμφωνίες στις ιδιωτικοποιήσεις θα παραμείνουν οι ίδιες όταν ξεμπλέξει με τις συνιστώσες» εκτίμησε ακόμη.


Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στον Σκάι, ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας για την πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι χαριεντίζεται με τη Χρυσή Αυγή και ότι λειτουργεί σαν πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Σχόλια