default-image

Συνεδριάζει η Επιτροπή της Βουλής για την ΕΡΤ

Ελλάδα
Συνεδριάζει η Επιτροπή της Βουλής για την ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδριάζει σήμερα στη μία το μεσημέρι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εγκριθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. 

Υπενθυμίζεται ότι, η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο αναβλήθηκε καθώς ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετέβαινε στη Ρίγα για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Ο κ. Παππάς εισηγείται για πρόεδρο της ΕΡΤ το Διονύση Τσακνή και διευθύνων σύμβουλο το Λάμπη Ταγματάρχη. Ωστόσο, αρκετές είναι οι αντιδράσεις κυρίως για τον  κ. Ταγματάρχη.

Η Πρόεδρος της Βουλής διαφωνεί με την συγκεκριμένη επιλογή και στην ομιλία της στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής είχε πει ότι «η επιλογή του κ. Ταγματάρχη στην ΕΡΤ δεν μπορεί να υποστηριχθεί».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης έχει διαφωνήσει με το πρόσωπο του κ. Ταγματάρχη, ενώ είναι σε αντιπαράθεση και με τον κ. Παππά, χαρακτηρίζοντας το νόμο του «ταφόπλακα της προσπάθειας για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση».

Στην ομιλία του στην Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ σηματοδοτεί την αναγνώριση του δικαιώματος της κοινής γνώμης σε μια δημοκρατική, πλουραλιστική, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News