Ελλάδα

Απάντηση Β. Κεγκέρογλου στις δηλώσεις της Θ. Φωτίου

«Εντελώς ψευδή και συκοφαντικά όσα αναφέρονται περί υπογραφής "δυο ημέρες πριν τις εκλογές την τελευταία Παρασκευή" απόφασης, για διάθεση 10 εκατ. ευρώ στις Εκκλησίες», αναφέρει σε ανακοίνωση απάντηση του, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου. Μετά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντά στα όσα συκοφαντικά ανέφερε η κ. Θεανώ Φωτίου:

Η αλήθεια είναι ότι επεξεργαστήκαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στήριξη των αστέγων και των απόρων ύψους 20εκατ ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνοντα κυρίως οι παρακάτω δράσεις και προγράμματα:

1. Πρόγραμμα "Στέγαση και επανένταξη" για 1.200 άστεγους που υλοποιείται από το Ε.Ι.Ε.Α.Δ. του υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτών.

2. Δράσεις ενίσχυσης των κοινωνικών Παντοπωλείων που υλοποιείται από τις Περιφέρειες.

3. Στήριξη όλων των Φορέων, Μητροπόλεων, Δήμων κ.λπ. για την διενέργεια των συσσιτίων και την παροχή τροφίμων- γευμάτων.

4. Ενίσχυση του Ε.Κ.Κ.Α. και της γραμμής 197.

5. Διάφορες δράσεις στήριξης δομών αστέγων κλπ.

Αυτός ο προγραμματισμός υλοποιείται με τις σχετικές αποφάσεις από το Σεπτέμβριο του 2014 και συνεχίζεται και το 2015.

Τέλος, θεωρώ τιμή μου που είχα την ευκαιρία να ενισχύσω το σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Όσοι λοιδορούν το έργο αυτό και γενικότερα την προσφορά της Εκκλησίας, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν για "για μέρα" να στηρίξουν τους ανθρώπους που στηρίζει η ενορία της γειτονιάς τους».

Σχόλια