Ελλάδα

Αντ. Σαμαράς: Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει

Την ανάγκη άμεσης συμφωνίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Ρίγα της Λετονίας.

«Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει, και που δε θα οδηγεί σε ύφεση» είπε ο κ. Σαμαράς.

Διευκρίνισε ότι μιλάει για μια συμφωνία «που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις».

«Δεν είναι δυνατόν» πρόσθεσε «να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους, που γονατίζουν την οικονομία».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη, χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ανέφερε ακόμη ότι στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συζητήθηκε η ανατολική συνεργασία, όπου, όπως είπε, διαπιστώθηκ η θέληση και η αγωνία διαφόρων χωρών - Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία - να συνδεθούν κι εκείνες με την Ευρώπη.

«Να αποκτήσουν, δηλαδή, όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε εδώ και πολλά χρόνια δεδομένα. Κι αυτά τα αγαθά, που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο» κατέληξε.

Σχόλια