Ελλάδα

Δημοψήφισμα προτείνει ο Γ. Παπανδρέου

Υπέρ ενός δημοψηφίσματος για την επικύρωση ενδεχόμενου συμβιβασμού με τους πιστωτές τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει υπέρ, καθώς «θέλει να παραμείνει στο ευρώ».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να τον υποβάλει σε δημοψήφισμα. Αν υπάρξει συμφωνία, οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ», είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Εστορίλ, στο δυτικό τμήμα της Λισαβόνας.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, παρά τα δεινά που έχει υποστεί. Το ευρώ θεωρείται ένα σταθερό νόμισμα».

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη, στο περιθώριο του Estoril Conferences, πως «ο γερμανός φορολογούμενος θα καθησυχαστεί αν οι έλληνες πολίτες πουν 'ναι, θα υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα'».

Αναφερόμενος στη δική του πρόταση για δημοψήφισμα για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι εκείνη την εποχή η καγκελάριος Μέρκελ δεν ήταν αντίθετη στην πρότασή του, αλλά απέφυγε να ταχθεί δημοσίως υπέρ ενός δημοψηφίσματος.

Προειδοποίησε, σύμφωνα με tanea.gr, τέλος ότι «ο χρόνος πιέζει, καθώς στα τέλη Μαΐου ή στα τέλη Ιουνίου, κινδυνεύουμε να μην μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την πληρωμή των μισθών» των δημοσίων υπαλλήλων.

Σχόλια