Ελλάδα

Ποτάμι: "Για τον κ. Τσίπρα δεν προέχει το συμφέρον των πολλών"

«Η συμφωνία με τους εταίρους, που έχει αναγορευθεί από την κυβέρνηση σε γόρδιο δεσμό, πήρε νέα μετάθεση για τις αρχές Ιουνίου. Η διαπραγμάτευση καθορίζεται από το άγχος της κυβέρνησης να περάσει από το αλήστου μνήμης "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" στο δύσκολο "πρόγραμμα των Βρυξελλών", διάφορες εκδοχές του οποίου βλέπουν το φως της δημοσιότητας», σχολιάζει το "Ποτάμι" σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

«Για τον κ. Τσίπρα φαίνεται ότι συνεχίζει να προέχει η εσωκομματική διαχείριση και το κομματικό κόστος και όχι το συμφέρον των πολλών. Η πίεση από την αριστερίστικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες. O πρωθυπουργός πρέπει να κόψει αμέσως αυτή τη συζήτηση και να λάβει τις αποφάσεις του με βάση τη λαϊκή εντολή και την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας για παραμονή στην ευρωζώνη», τονίζει.

Και καταλήγει: «Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια των εσωκομματικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ και των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών με τον ακροδεξιό εταίρο».

Σχόλια