default-image

Επαφές Νικολούδη με ελβετικές Αρχές για φορολογικές πληροφορίες

Ελλάδα
Επαφές Νικολούδη με ελβετικές Αρχές για φορολογικές πληροφορίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τις ελβετικές Αρχές ενημερώνει με έγγραφο του, ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για τις ενέργειες επίτευξης διακρατικών συμφωνιών ανταλλαγής τραπεζικών πληροφοριών.

Ο βουλευτής ρωτούσε για να ενημερωθεί εάν η κυβέρνηση θα επιδιώξει ξανά την έναρξη συνομιλιών με τις ελβετικές Αρχές για την επίτευξη συμφωνίας ανταλλαγής τραπεζικών πληροφοριών και εάν θα αξιοποιήσει το υπάρχον διεθνές πλαίσιο, τη συμμετοχή της στον ΟΟΣΑ και την ΕΕ και τα όσα έχουν πράξει σε αυτή την κατεύθυνση οι Ευρωπαίοι εταίροι.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει, ήδη, αρχίσει συνομιλίες με τις ελβετικές Αρχές για την κατάρτιση συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών επί φορολογικών θεμάτων» αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Νικολούδης και ενημερώνει ότι «οι συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών γίνονται υπό το φως της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Στις συζητήσεις λαμβάνονται υπόψη:

- Η διμερής σύμβαση για την αποφυγή διπλής φορολόγησης που υπεγράφη στη Βέρνη στις 16-6-1983, όπως τροποποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 και τέθηκε σε ισχύ την 1-1-2012.

- Η Οδηγία 2003/48/EC του Συμβουλίου.

- Το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ της Ελβετίας και της ΕΕ, στις 19-3-2015, για αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών επί φορολογικών θεμάτων.

«Οι συνομιλίες μεταξύ των ελληνικών και των ελβετικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News