default-image

Στο 21% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Στο 21% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ευρύ προβάδισμα της τάξεως του 21% έναντι της Νέας Δημοκρατίας, παρά τα σημάδια φθοράς της κυβέρνησης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,5%, η Νέα Δημοκρατία 15,5%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ 3%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος παραμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 50%, το οποίο όμως είναι μειωμένο κατά 20% σε σχέση με εκείνο που είχε αμέσως μετά τις εκλογές.

Παράλληλα, για πρώτη φορά μετεκλογικά, όπως γράφει το in.gr,  η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (41%) θεωρεί ότι δεν είναι σωστή η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης.

Οι θετικές γνώμες για τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης έχουν πέσει από το 72% το Φεβρουάριο στο 35% σήμερα.

Σε περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες, στο 50,5%, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ εξακολουθεί να προκαλεί φόβο. Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί από 35,5% το Φεβρουάριο και κορυφώθηκε τον Απρίλιο με 56%. 

Η πλειοψηφία (56%) δεν θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Είναι επίσης η πρώτη φορά από το Φεβρουάριο που η συγκεκριμένη άποψη επικρατεί εκείνης πως θα εφαρμόσει όσα εξήγγειλε προεκλογικά (39%). 

Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί εξάλλου ότι η κυβέρνηση πρέπει να μετριάσει τις υποσχέσεις της, δεδομένων των συνθηκών. 

Σε περίπτωση που μία συμφωνία με τους δανειστές περιέχει μέτρα που δεν κινούνται στο πλαίσιο των προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης, το 30,5% θεωρεί ότι πρέπει να τα φέρει στη Βουλή, το 28% να κάνει δημοψήφισμα, το 27% να σχηματιστεί κυβέρνησης εθνικής ενότητας και μόνο το 6% να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News