Ελλάδα

Λάρισα: 6χρονη ζούσε σε… τρώγλη! Μεγάλωνε μέσα σε ακαθαρσίες και κατσαρίδες

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους… ότι ένα εξάχρονο κοριτσάκι από την Λάρισα ζούσε μέσα στις ακαθαρσίες, σε απομεινάρια φαγητού, σε έντονη δυσοσμία και κατσαρίδες μαζί με την 32χρονη μητέρα του! Οι άντρες της αστυνομίας, οι οποίοι μπήκαν στο διαμέρισμα-τρώγλη με εισαγγελική εντολή έπαθαν σοκ από το ανατριχιαστικό θέαμα που αντίκρισαν.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κλήση των γειτόνων, οι οποίοι άκουγαν το παιδί να κλαίει. Οι ίδιοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, όταν είδαν ότι το κοριτσάκι ήταν μόνο του στο σπίτι, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης μέσα σε αυτό ήταν εντελώς ακατάλληλες.

Οι αστυνομικοί περιέγραψαν ένα ακατάστατο διαμέρισμα, με ακαθαρσίες, όπου τα αποφάγια ημερών και τα καμένα λίπη στην κουζίνα προκαλούσαν έντονη δυσοσμία και οι κατσαρίδες έτρεχαν πάνω στα πιάτα!

Το κοριτσάκι δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις, μεταφέρθηκε, όμως, προληπτικά στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά και να σιτιστεί κανονικά.

Η 32χρονη μητέρα συνελήφθη με απόφαση των εισαγγελικών αρχών και αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη, ωστόσο έχασε την επιμέλεια του παιδιού. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. η  μητέρα του παιδιού, ζούσε στην ανέχεια καθώς το προνοιακό επίδομα δεν επαρκούσε για να συντηρήσει την ίδια και το παιδί της. Μη έχοντας άλλη βοήθεια, έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο αφήνοντας μόνο το παιδί στο σπίτι.

Το κοριτσάκι θα παραμείνει στο ΓΝΛ για όσες ημέρες απαιτηθεί έως ότου βρεθεί ίδρυμα να το φιλοξενήσει.

Σχόλια