default-image

Ν. Βούτσης: "Η συμφωνία δε θα είναι μνημόνιο"

Ελλάδα
Ν. Βούτσης: "Η συμφωνία δε θα είναι μνημόνιο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η συμφωνία που θα γίνει δεν θα είναι μνημόνιο, δεν θα οδηγήσει σε ασφυξία, αλλά σε ανάπτυξη τη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στον Real FM, αναγνώρισε ότι χρονικά υπήρξε απόκλιση από τους στόχους της κυβέρνησης, αλλά σημείωσε πως «συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι θα δοθεί μια νέα, βιώσιμη και ειλικρινής συμφωνία που δεν θα είναι μνημόνιο για τη χώρα. Βεβαίως, αυτό θα γίνει μετά από μεγάλη ταλαιπωρία αυτού του τετραμήνου και ελπίζουμε να γίνει».

Απαντώντας στην ερώτηση εάν συμμερίζεται την άποψη ότι μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη για τη χώρα από μη συμφωνία, ανέφερε: «Ανάλογα με το τι εννοούμε μέτρια συμφωνία, δηλαδή αυτά που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας -και σας διαβεβαιώ, είναι σχεδόν όλα- προσδιορίζουν και οριοθετούν μια τέτοια μέτρια συμφωνία που πιστεύω ότι και οικονομικά βιώσιμη είναι για το μέλλον της χώρας και πολιτικά υπερασπίσιμη».

Αλλά μία αντίληψη που θα έλεγε ότι μία οποιαδήποτε συμφωνία σαν αυτή που επαπειλείται από διάφορους κύκλους δανειστών δεν θα ήταν καθόλου μέτρια συμφωνία, θα ήταν εντελώς κακή, θα ήταν υπαναχώρηση και από το mail Χαρδούβελη. Προφανώς δεν μας αφορά, δεν μπορούμε να συζητάμε με αυτά τα δεδομένα, αλίμονο».

Αναφορικά με τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του κράτους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε πως «για μισθούς και συντάξεις έχουμε στο διηνεκές, όπως, επίσης, και για επιδόματα ή για κάποιο ποσό για προμηθευτές του Δημοσίου...». Πρόσθεσε πως «βεβαίως δεν αρκεί. Η ασφυξία είτε έτσι, είτε αλλιώς είναι μια προϊούσα διαδικασία, στον βαθμό που έχουμε τις μεγάλες υποχρεώσεις προς τους δανειστές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News