Ελλάδα

Στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο Κοτζιάς

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα, προκειμένου να συμμετάσχει στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών θα έχουν κοινό γεύμα εργασίας, παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, με θέμα την ασφάλεια και τη συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην Ανατολική και Νότια Γειτονία, και ιδίως τη Συρία, το Ιράκ και την Ουκρανία.


Θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε., στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκεται η προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου του Ιουνίου για θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας και η συζήτηση σχετικά με την Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας.

Στη σύσκεψη θα γίνει εκτενής συζήτηση για την ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και για το σχεδιασμό της επιχείρησης «EUNAVFOR MED» στη νότια κεντρική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, με τη συμμετοχή του επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα απασχολήσουν και οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και το Μπουρούντι, καθώς και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Σχόλια