default-image

"Η κυβέρνηση βρήκε χρόνο και χρήμα να υπογράψει συμφωνία με τη Λόκχιμπ"

Ελλάδα
"Η κυβέρνηση βρήκε χρόνο και χρήμα να υπογράψει συμφωνία με τη Λόκχιμπ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση μέσα σε τρεις μήνες βρήκε το χρόνο και το χρήμα για να υπογράψει συμφωνία με την αμερικανική Λόκχιμπ, για να βρει 500 εκατ. δολάρια για συντήρηση υπέργηρων αεροσκαφών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ», τονίζει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας από την 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.

«Οι υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκουν χρόνο για χορούς και τραγούδια, βρίσκουν χρόνο να πουν ότι θα επεκτείνουν τη βάση της Σούδας, ότι χρειάζεται να φτιαχτεί νέα ΝΑΤΟϊκη βάση σε νησί του Αιγαίου, βρίσκουν χρόνο για να πουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις τις χώρας μας είναι διαθέσιμες για τις αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή της Μεσογείου», επισημαίνει ο κ. Κουτσούμπας.

Καταλήγοντας εκτιμά πως «δε βρίσκουν όμως χρόνο για να λύσουν τα προβλήματα του λαού, για να καταργήσουν τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους. Αντίθετα ετοιμάζουν νέα επαίσχυντη συμφωνία, με νέα αντιλαϊκά μέτρα, εκβιάζοντας μάλιστα το λαό με ψεύτικα αποπροσανατολιστικά διλήμματα, για να τον κάνουν συνένοχο στην πολιτική τους. Η Μαραθώνια πορεία σήμερα, όπως και οι άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εστίες αντίστασης, που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στη χώρα μας, δείχνουν το δρόμο - και για την ιστορία και για το περιεχόμενό τους - που πρέπει κάθε αγωνιστής να ακολουθήσει, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News