Ελλάδα

Α.Μητρόπουλος; Ποια έντιμη συμφωνία;

Δεν βλέπει έντιμη συμφωνία, αλλά ούτε και ρήξη "την οποία δεν μπορεί να ανετιμετωπίσει η κοινωνία", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Η συζήτηση είναι μέσα στο ευρώ, όχι ρήξη εκεί θα τεθεί το ελληνικό ζήτημα, εκεί θα τεθεί το αίτημα για διαγραφή του ελληνικού χρέους, εκεί θα επιτευχθεί η συμφωνία, διότι ρήξη, και το πολιτικό προσωπικό και η δική μας κυβέρνηση αλλά και η διάταξη της κοινωνίας δεν είναι και διατεθειμένη και ικανή αν θέλετε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ρήξης», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Mega. «Αρα δε συζητάμε ρήξη όπως είναι τα πράγματα», πρόσθεσε.

«Με 340 δισ. στην πλάτη του λαού, όποια συζήτηση για μονομερή κίνηση ρήξης με τους δανειστές, έστω και με αυτή σκοπούμενη άποψη του Σόιμπλε δεν είναι εφικτή και επιθυμητή από το λαό», εκτίμησε ακόμη ο κ. Μητρόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι διαβάζοντας «κάτω» από τα κείμενα «κάποιοι από εμάς βλέπουμε ότι έχει τέτοιες και τόσες αδυναμίες που φαίνεται ότι ο έντιμος συμβιβασμός είναι κάτι ανέφικτο».

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι δεν πρέπει η Αθήνα να εμπλακεί στη διένεξη μεταξύ των Θεσμών γιατί κάτι τέτοιο θα είναι επιβλαβές για την ελληνική πλευρά, ενώ σημείωσε ότι δε βλέπει «συμφωνία χωρίς να έχει ρυθμίσεις σε μισθούς και συντάξεις», ενώ πρόσθεσε ότι δεν διανοείται ο κ. Τσίπρας να εισηγηθεί στην ΚΟ της αριστεράς περαιτέρω επιδείνωση μισθών και συντάξεων.

«Δεν είναι η στήριξη στους συνταξιούχους. Είναι το ό,τι εάν συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μνημόνιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 να βουλγαροποιηθούν κύριες συντάξεις. Τα όρια ηλικίας από 1/1/'21 με νόμο που ισχύει και δεν έχει ανακληθεί ανά τριετία αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω. Με σημείο αναφοράς το 65ο έτος, δηλαδή τα 62αρια από 1/1/'21 καταργούνται. Άρα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, τα νέα παλικάρια θα μπαίνουν για 40 χρόνια στη δουλειά, για 500 ευρώ μισθό, θα προσδοκούν σε σύνταξη 500 ευρώ. Αυτό είναι κοκτέιλ όχι για ανθρώπους. Δεν μπορεί να εισηγηθεί ο ίδιος, δεν το διανοούμαι. Άρα περιμένουμε», τόνισε.

Σχόλια