default-image

Ρέθυμνο: Με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο

Κρήτη
Ρέθυμνο: Με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εντυπωσιακές κατασκευές και πνεύμα δημιουργικότητας υλοποιήθηκε στις 12/5/2015 το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο για μαθητές pρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο κάλεσμα του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου (Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) που είχε την πρωτοβουλία και το συντονισμό της διοργάνωσης ανταποκρίθηκαν το 300+ μαθητές από δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης.

Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν υπήρξαν ιδανικές, μαθητές και εκπαιδευτικοί επιδόθηκαν με ζήλο στην κατασκευή των έργων τους.

Η παραλία γέμισε με φανταστικές δημιουργίες που ήταν αποτέλεσμα ομαδικότητας και συνεργασίας των ομάδων.

Πάνω από 20 έργα ολοκληρώθηκαν σε δύο ώρες, που ήταν η προθεσμία, ενώ παράλληλα διεξήχθη και η διελκυστίνδα από τις ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Για την ιστορία, νικήτρια στη διελκυστίνδα αναδείχθηκε η ομάδα του 8/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σταυρωμένου, ενώ στη γλυπτική μέσα από πολλές εξαιρετικές κατασκευές κατέλαβαν την A', Β' & Γ', αντίστοιχα, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου (έργο: Δράκος), το Δημοτικό Σταυρωμένου (έργο: Καστροπολιτεία) και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιποπούλου (έργο: Μεγάλο Κάστρο).

Δυστυχώς ο καιρός δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση των αθλοπαιδιών (στίβο εμποδίων) και την παραπάνω παραμονή των μαθητών διακόπτοντας την εκδήλωση λόγω βροχόπτωσης…

Το κύριο κομμάτι όμως, που ήταν η κατασκευή των γλυπτών στην άμμο, ολοκληρώθηκε, δίνοντας χαρά και ικανοποίηση σε δημιουργούς και θεατές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λαμπαθάκης (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), μέλος της οργανωτικής ομάδας του ΕΕΕΕΚ, για την εκδήλωση είπε: «Σήμερα ρισκάραμε και καταφέραμε, αν και ο καιρός δεν ήταν μέχρι το τέλος μαζί μας, την  υλοποίηση μιας δύσκολης διοργάνωσης. Δεν έχει ξαναγίνει αντίστοιχης κλίμακας διοργάνωση στον ελλαδικό χώρο και χαιρόμαστε που το Ρέθυμνο είναι το πρώτο που δείχνει το δρόμο… Έχουμε δουλέψει ήδη δύο χρόνια πάνω στο κομμάτι των υπαίθριων δραστηριοτήτων με θετικά αποτελέσματα τόσο στην ειδική εκπαίδευση όσο και στη γενική. Στόχος μας είναι να φέρουμε τους μαθητές/τριες σε επαφή με την ύπαιθρο και σε αυτήν να αναπτύξουν ομαδικότητα, συνεργασία,  δημιουργικότητα και  ψυχική ανθεκτικότητα. Θέλουμε να συνδέσουν το σχολικό περιβάλλον και την μάθηση με αισθήματα χαράς και ολοκλήρωσης. Αισθήματα που λείπουν από το ελληνικό σχολείο… Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήρθε για να μείνει, ενώ σχεδιάζονται και άλλες δράσεις συνεκπαίδευσης για το επόμενο σχολικό έτος (προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης, αναρρίχησης και υπαίθριας διαβίωσης). Η οργανωτική ομάδα πήρε πολύτιμη εμπειρία από την εκδήλωση και έχουμε καταγράψει και αξιολογούμε όλα τα δεδομένα ώστε η επόμενη εκδήλωση να είναι πιο αποτελεσματική. Δείξαμε ότι μπορούμε με ελάχιστη χρηματοδότηση να πετύχουμε πολλά μέχρι σήμερα απλά και μόνο αξιοποιώντας τον πλούτο της κρητικής Φύσης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, τους μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς, τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που φρόντισαν για την ασφάλεια των παιδιών και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου που στήριξε την εκδήλωση. Υποσχόμαστε ότι θα εργαστούμε ώστε να συνεχιστεί και στο μέλλον αυτή η προσπάθεια…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News