Ελλάδα

Δ. Κουτσούμπας: "Ο λαός μας θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα"

«Όλες αυτές οι ιστορίες περί προσφυγής στη λαϊκή θέληση, περί δημοψηφισμάτων και εκλογών, είναι στην ουσία στάχτη στα μάτια του λαού. Θέλουν το λαό μας συνένοχο σε μια πολιτική, η οποία εξακολουθεί να είναι αντιλαϊκή. Έχουν σε ισχύ όλους τους εφαρμοστικούς, αντιλαϊκούς νόμους, που ψήφισαν οι προηγούμενοι, έχουν υποσχεθεί στους εταίρους ότι από τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα δε θα πειράξουν τίποτε και ότι θα βάλουν και καινούργια μέτρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας από την Κομοτηνή, όπου βρίσκεται, για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Κατά τη γνώμη μας η συμφωνία, άσχετα με το τι λέγεται, είναι στα σκαριά, θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα μνημόνιο, το οποίο δεν θα ονομάζεται έτσι, όμως θα περιέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Δηλαδή και αύξηση στο ΦΠΑ και φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα και ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, όπως λιμάνια και αεροδρόμια, θα περιέχει και εργασιακά ζητήματα και αρνητικές ανατροπές στο ασφαλιστικό. Για τα δύο τελευταία γίνεται η συζήτηση για να ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία», τονίζει.

Και καταλήγει «ο λαός μας θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, δεν πρέπει να περιμένει τίποτε από διαχειριστές μιας ίδιας πολιτικής εντός των αντιλαϊκών τειχών της ΕΕ και αυτού του δρόμου ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση. Πρέπει να βγάλουμε όλοι μας συμπεράσματα».

Σχόλια