default-image

Αποχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης-Διεκόπη η δίκη της Χ.Α.

Ελλάδα
Αποχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης-Διεκόπη η δίκη της Χ.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις 4 Ιουνίου διέκοψε το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά την αποχώρηση των συνηγόρων υπεράσπισης που διαμαρτύρονταν έντονα για την ένταση που δημιουργήθηκε.

«Αυτή η υπόθεση πρέπει να έχει τη διασφάλιση της ηρεμίας και να προστατεύονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Το πρωτοφανές επεισόδιο, έβαλε σε ανησυχία το σύνολο των συνηγόρων, που θέλουν να δηλώσουν ότι σαν ελάχιστη διαμαρτυρία δεν μπορούν να συμμετέχουν τουλάχιστον σήμερα» δήλωσε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας.

Έντονα αντέδρασε το ακροατήριο που φώναζε «δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», ενώ η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα σε έξαλλη κατάσταση καταφέρθηκαν κατά των κατηγορουμένων: «Αυτό θέλατε ... Εσείς τις αφαιρείτε τις ζωές και φοβόσαστε. Τι κοιτάς; Δολοφόνοι. 24 άτομα τον κοιτάγατε, όταν τον σκοτώνατε».

Θέση επί τους θέματος πήρε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. «Η δίκη θα γίνει. Θα αντέξουμε και θα την κάνουμε. Αυτό θέλουν, να μην γίνει η δίκη. Λογοκρισία θέλουν. Να βουλώσετε τα στόματά σας. Μην τους αφήσετε», είπε.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου υποστήριξε ότι τα μέτρα ήταν ανεπαρκή προσθέτοντας ωστόσο πως δεν θα υπάρχει από εδώ και πέρα πρόβλημα. «Καλό θα ήταν να μην παρακωλύουμε τη διαδικασία και να προχωρούμε», πρόσθεσε.

«Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονταν οι μάρτυρες» παρατήρησε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News