default-image

Φοιτητικές εκλογές: Μειωμένο ενδιαφέρον και συμμετοχή

Κρήτη
Φοιτητικές εκλογές: Μειωμένο ενδιαφέρον και συμμετοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φοιτητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ κλήθηκαν σήμερα στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τους νέους τους εκπρόσωπους στα συμβούλια διοίκησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Σε γενικές γραμμές φέτος η άτυπη προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά χωρίς εντάσεις και θερμά επεισόδια που σημάδευαν προηγούμενες προεκλογικές περιόδους, κυριαρχώντας σε πρώτο πλάνο συζητήσεις και αναλύσεις για τις αλλαγές που φέρνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το νομοσχέδιο για την παιδεία που ψηφίστηκε χθες βράδυ και επί των άρθρων.

Ωστόσο οι φετινές αρχαιρεσίες αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πολιτικούς κυρίως παρατηρητές, καθώς επρόκειτο για την πρώτη μεγάλη φοιτητική αναμέτρηση μετά τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου.

ΔΑΠ, Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, ΠΑΣΠ, ΑΡΕΝ, Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά οι παρατάξεις που ρίχτηκαν στη μάχη του σταυρού, με τους εκπροσώπους τους να προτάσσουν τη σημασία της αναβάθμισης των εκλογών και του ρόλου των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το ποσοστό συμμετοχής φέτος των φοιτητών, όπως και τα αποτελέσματα που θα εκδώσουν για μια ακόμη χρονιά ξεχωριστά οι φοιτητικές παρατάξεις, αποτυπώνοντας και το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News