default-image

Ν. Μαριάς για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στις Μαλδίβες

Ελλάδα
Ν. Μαριάς για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στις Μαλδίβες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για την αποκατάσταση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στις Μαλδίβες έκανε στις 29/4/2015, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η σύλληψη στις 13 Μάρτιου του Μοχάμεντ Νασίντ του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου των Μαλδίβων ενός ανθρώπου που έχει ταχθεί υπέρ της μη άσκησης βίας και η καταδίκη του σε 13 χρόνια φυλάκιση αποτελεί αποκορύφωση του περιορισμού της δημοκρατίας στις Μαλδίβες».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι «ακολούθησαν αποφάσεις του Κοινοβουλίου της χώρας αυτής που περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, τη δραστηριότητα των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των δημοσιογράφων. Η κατάσταση λοιπόν στη χώρα αυτή είναι κρίσιμη και τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν την ανάγκη για βαθιές δημοκρατικές αλλαγές. Απαιτείται λοιπόν η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, η αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και ο σεβασμός της ελευθερίας έκφρασης και συνάθροισης».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η πλουραλιστική δημοκρατία στις Μαλδίβες πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει και να κλείσει ο δρόμος στους τζιχαντιστές. Γι' αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ελευθεροτυπίας και στη λειτουργία του κράτους δικαίου στις Μαλδίβες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News