Ελλάδα

Ν. Μαριάς για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στις Μαλδίβες

Παρέμβαση για την αποκατάσταση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στις Μαλδίβες έκανε στις 29/4/2015, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η σύλληψη στις 13 Μάρτιου του Μοχάμεντ Νασίντ του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου των Μαλδίβων ενός ανθρώπου που έχει ταχθεί υπέρ της μη άσκησης βίας και η καταδίκη του σε 13 χρόνια φυλάκιση αποτελεί αποκορύφωση του περιορισμού της δημοκρατίας στις Μαλδίβες».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι «ακολούθησαν αποφάσεις του Κοινοβουλίου της χώρας αυτής που περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, τη δραστηριότητα των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και των δημοσιογράφων. Η κατάσταση λοιπόν στη χώρα αυτή είναι κρίσιμη και τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύουν την ανάγκη για βαθιές δημοκρατικές αλλαγές. Απαιτείται λοιπόν η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, η αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και ο σεβασμός της ελευθερίας έκφρασης και συνάθροισης».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η πλουραλιστική δημοκρατία στις Μαλδίβες πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει και να κλείσει ο δρόμος στους τζιχαντιστές. Γι' αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ελευθεροτυπίας και στη λειτουργία του κράτους δικαίου στις Μαλδίβες».

Σχόλια