default-image

Συνεδριάζει το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Ελλάδα
Συνεδριάζει το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνεδρίαση, σήμερα Τρίτη, το μεσημέρι στη Βουλή, θα αποτιμήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ανακοίνωση του Eurogroup και θα προσδιορίσει την τακτική και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας.

Στη δήλωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup αναγνωρίζεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις, τονίζεται όμως ότι σημαντικά θέματα παραμένουν ανοιχτά και χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές. 

Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ να τονίζει ότι απομένουν μόνο έξι εβδομάδες προκειμένου τα δάνεια της Ευρωζώνης να μπορέσουν να εκταμιευτούν προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση κατέγραψε την ικανοποίηση των εταίρων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης, ούτε και των πιστωτών.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «το γεγονός ότι πλέον έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά και η αναγνώριση ότι απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν είναι καλοδεχούμενο από την ελληνική κυβέρνηση. Χρειάζεται, όμως, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, «η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή», τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News