Ελλάδα

Υπόθεση Άννυ: Ελεύθερος με όρους ο 70χρονος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από την χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του στην 10η Τακτική ανακρίτρια, ο 70χρονος κατηγορούμενος για την ψευδή δήλωσή του ότι η μητέρα της τετράχρονης Άννυ είχε αφήσει το κοριτσάκι σε μία γυναίκα με το όνομα Σύλβια.

Ο κατηγορούμενος, που παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί δύο ώρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μετανιώνει για την πράξη του και ότι επιβεβαιώνοντας τον αρχικό ισχυρισμό της μητέρας της Άννυ θέλησε να εξυπηρετήσει και τον πατέρα του παιδιού. Τόνισε, όμως, ότι δεν φανταζόταν, πως πίσω από την εξαφάνιση υπήρχε ένα τόσο φριχτό έγκλημα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι στις 21 Απριλίου, οπότε είχε πάει με τον Νικολάι στο σπίτι του πατέρα της μικρής, στη Μιχαήλ Βόδα, για να μεταφέρουν έναν καναπέ, είδε ότι ο 27χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Άννυ, ήταν απολύτως ψύχραιμος και ότι επίσης δεν παρατήρησε να υπήρχαν στο σπίτι ψυγεία μεταφοράς ή κάτι άλλο περίεργο.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισης της προσωρινά κρατούμενης μητέρας του παιδιού δήλωσε ότι υπέβαλε στην ανακρίτρια της υπόθεσης αίτημα προκειμένου να κληθεί να καταθέσει ο Νικολάι, φίλος του πατέρα της Άννυ.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, τώρα βρίσκεται στη Βουλγαρία και ήταν αυτός που είπε στην αστυνομία όσα συνέβησαν στο κοριτσάκι, σύμφωνα με διήγηση του ίδιου του πατέρα.

Αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας και η μητέρα του 27χρονου ο οποίος αύριο, Τρίτη, μαζί με τη σύντροφο του δικάζονται στο αυτόφωρο για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών, αφού είχε βρεθεί στην κατοχή τους μικροποσότητα χαπιών.

Σχόλια