default-image

"Πολιτική λύση" περιμένει ο Γιώργος Σταθάκης

Ελλάδα
"Πολιτική λύση" περιμένει ο Γιώργος Σταθάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση έχει διασαφηνίσει στους εταίρους ποιο είναι το πλαίσιο της και τώρα περιμένει μια "πολιτική λύση" στην διαπραγμάτευση.

Αυτό τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη του στην Αυγή της Κυριακής.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπό την πίεση της ρευστότητας, συμφωνία χωρίς χρηματοδότηση δεν έχει και πολύ νόημα. Τώρα είναι η στιγμή των κρίσιμων αποφάσεων και όλες οι πλευρές καλούνται με πειστικό τρόπο να δώσουν τις προφανείς αποφάσεις».

«Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει με τρόπο που καταδεικνύουν ότι η αναζήτηση «κοινού τόπου» με αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι μία απόλυτα εφικτή στρατηγική. Όχι εύκολη κατ' ανάγκην, ούτε εκ των πραγμάτων αποτελεσματική» αναφέρει. Συμπληρώνει όμως ότι «σήμερα η συζήτηση είναι σε απόλυτα οριακό σημείο και σε τεχνικό επίπεδο μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι πλέον αρκούντως αποσαφηνισμένη. Είναι πλέον η πολιτική πλευρά που καλείται να δώσει οριστική λύση. Όπως η πολιτική και το πολιτικό πλαίσιο έδωσε το έναυσμα σε αυτή τη διαδικασία, έτσι και τώρα καλείται να την κλείσει. Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι σταθερά προσανατολισμένη στον έντιμο συμβιβασμό και αυτό αποτελεί και το πολιτικό πρόταγμα των εταίρων από το Φεβρουάριο και μετά. Οι παλινδρομήσεις, πολλές και διακριτές, προκάλεσαν αδικαιολόγητους κινδύνους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News