Ελλάδα

Πάνω από 15% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ -Ν.Δ

Μεγάλη παραμένει η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που η αξιολόγηση της κυβέρνησης παρουσιάζει κάμψη σε σύγκριση με το Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο ερώτημα για το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν σήμερα διεξάγονταν εκλογές, το 36,2% από τους ερωτηθέντες απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 21% Νέα Δημοκρατία.

Στην τρίτη θέση είναι το Ποτάμι, με 6,7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή (5,4%), ΚΚΕ (5%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (4,1%), ΠΑΣΟΚ (3,1%), Ενωση Κεντρώων (1,5%), ΚΙΔΗΣΟ (1,3%) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1%), ενώ το 1,8% απάντησε «άλλο κόμμα» και η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,9%.

Κάμψη παρουσιάζει η αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους πολίτες, αφού θετικά και μάλλον θετικά κρίνει το έργο της το 53,2%, έναντι του 83,6% του Φεβρουαρίου. Ακόμη, το 47,6% εκτιμά ότι η κυβέρνηση τα πηγαίνει χειρότερα από ό,τι προσδοκούσε, ποσοστό που ένα μήνα μετά τις εκλογές βρισκόταν μόλις στο 6,8%.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, το 54,2% εκτιμά ότι η κυβέρνηση το πράττει με σωστό ή μάλλον σωστό τρόπο, (81,5% το Φεβρουάριο), ενώ το 56,7% θεωρεί ότι πρέπει να μείνουν απαραβίαστες οι «κόκκινες» γραμμές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Στο ερώτημα «συμβιβασμός ή ρήξη, στην περίπτωση που στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης δεν γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων», το 65,9% απαντά «συμβιβασμός» και το 30,7% τάσσεται υπέρ της «ρήξης».

Σχόλια