Ελλάδα

Βάζουν ξανά στο τραπέζι το όριο των συντάξεων οι δανειστές

Το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έχουν ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Το ζήτημα αυτό το προέβαλαν σθεναρά οι δανειστές στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group, σύμφωνα με το γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με τον οποίο οι Θεσμοί ζητούν να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για όλους και για εκείνους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το 2012, στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη.

Η αντιπρόταση της κυβέρνησης είναι η αύξηση αυτή να ισχύσει από το 2015 και έπειτα, ώστε να μην θιγούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς.

«Η δική μας κόκκινη γραμμή ήταν ότι δεν θέλουμε να ανατραπούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Λέμε λοιπόν να το κουβεντιάσουμε, να δεχτούμε να ανεβάσουμε τα όρια αλλά να τα ανεβάσουμε με τέτοιο τρόπο που να μην θιγούν θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα», τόνισε, μιλώντας στο Mega.

«Μπορούμε να το δεχτούμε να ισχύσει από το 2025 και πέρα. Για όσους θεμελιωμένο συνταξιοδοτικά δικαίωμα θα έχουν μπροστά τους 10 χρόνια για να φύγουν και να μην θιγούν από την αύξηση των ορίων», πρόσθεσε ο κ. Ρωμανιάς.

Σχόλια