default-image

Αναγνώριση της προόδου αναμένει το Μαξίμου από το Eurogroup

Ελλάδα
Αναγνώριση της προόδου αναμένει το Μαξίμου από το Eurogroup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα «θετικό σήμα» αναγνώρισης της προόδου αναμένει η ελληνική πλευρά από το Eurogroup της Δευτέρας επισήμαιναν κυβερνητικές πηγές μετά και την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της κυβένησης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Δραγασάκης είχε αποχωρήσει από το Μ. Μαξίμου νωρίτερα το απόγευμα και αργότερα ακολούθησε ο κ. Σταθάκης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να υπάρξει χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επαναλάμβαναν ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πως, αντίθετα, από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχει λάβει ρευστότητα.  Τόνιζαν δε ότι ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, υπάρχει μια αισιοδοξία από την κυβέρνηση αλλά και μια ανησυχία για το ότι πρέπει να υπάρξει συναίσθηση και συνευθύνη από τους θεσμούς και την Ευρώπη. Ως προς αυτό παραπέμπουν στις σχετικές αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός το πρωί στη Βουλή κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού», όπως, μεταξύ άλλων, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ότι πολιτική βούληση είναι και τώρα το αν η Ευρώπη θα ανεχθεί, όχι μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά την Δημοκρατία στην χώρα που τη γεννήθηκε και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη δημοκρατία.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι αναμένεται ο πρωθυπουργός να συνεχίσει και τις επόμενες μέρες τις επαφές που ήδη έχει με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News