default-image

Επεισόδια και απουσίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα
Επεισόδια και απουσίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως αποφασίστηκε σήμερα, δεύτερη ημέρα της διεξαγωγής της εν μέσω διαδηλώσεων, αντιδράσεων από τους φορείς του Κορυδαλλού αλλά και καταγγελιών για ξυλοδαρμό.

Την ίδια ημέρα θα εξεταστεί από την έδρα του δικαστηρίου το αίτημα του δήμου Κορυδαλλού και της αντιπεριφέρειας Πειραιά για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών.

Απούσα από τη διαδικασία ήταν και πάλι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Από τους βουλευτές (νυν και πρώην) κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόνο οι Δημήτρης Κουκούτσης, Μιχάλης Αρβανίτης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπως αναφέρει το ethnos.gr, τέθηκε από την πολιτική αγωγή και το δήμο Κορυδαλλού επισήμως το αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο, με την εισαγγελέα της έδρας να αντιπροτείνει να συνεδριάζει το δικαστήριο κάθε Σάββατο και την πρόεδρο να τονίζει ότι η απόφαση για το θέμα αυτό ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Η έδρα δέχθηκε να συζητηθεί το αίτημα μας για αλλαγή του τόπου της δίκης και απεφάνθη πως "αν η πολιτική ηγεσία βρει άλλη αίθουσα, εμείς φεύγουμε την ίδια μέρα και πηγαίνουμε εκεί"», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξερχόμενος των φυλακών Κορυδαλλού, ο αντιπεριφεριάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. Επίσης ο κ. Γαβρίλης ανέφερε πως θα ζητηθεί σήμερα ραντεβού με τον υπουργό Δικαιοσύνης, για το ζήτημα.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το ethnos.gr, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, ανέφερε ότι «και σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά, και τα παιδιά θα πάνε σε άλλα σχολεία γειτονικών περιοχών για να δώσουν εξετάσεις. Κάνω έκκληση στη λογική και την ευαισθησία σας». Νωρίτερα, ο Κ. Κασιμάτης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, ότι «ο ίδιος ο υπουργός έχει εκφράσει τη διαφωνία του με την επιλογή της αίθουσας. Δεν μπορεί λοιπόν να συνεχίζει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου. Μετά την τοποθέτηση της προέδρου δεν έχει πλέον κανένα επιχείρημα. Απαιτούμε, να λάβει σήμερα την απόφαση που θα ορίζει νέα αίθουσα για τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού. Διαφορετικά θα φέρει ακέραια την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες».

Έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, την ώρα της δίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους της Νίκαιας και του Κορυδαλλού καθώς και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, του Ελληνικού Εργατικού Κόμματος, του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΑΔΕΔΥ.

Η δεύτερη ημέρα της δίκης σκιάστηκε από καταγγελία ενός άνδρα ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε αστυνομικό, λίγο πριν από τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, οι επιτιθέμενοι ήταν αντιεξουσιαστές που τον θεώρησαν χρυσαυγίτη χωρίς ο ίδιος να έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ο νεαρός άνδρας, που σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις τραυματίσθηκε ελαφρά, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να πλησιάσει στο σημείο της οδού Σολωμού, όπου βρίσκονταν λίγα άτομα που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή. Εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News