Ελλάδα

Παρέμβαση Μαριά στις Βρυξέλλες για τη ΛΑΡΚΟ

Παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που αφορούσε τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ έκανε ο Έλληνας ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς αναφέρεται στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 6.5.2015 για τη ΛΑΡΚΟ, αναλύει τη συνολική στρατηγική για παραμονή της ΛΑΡΚΟ υπό δημόσιο έλεγχο και επισημαίνει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για δημόσια διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 6/5/2015 με τους δημοσιογράφους Απόστολο Έλληνα και Παρασκευή Τσιάχρη, τόνισε ότι η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής νικελίου πρώτης ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να στηριχθεί η συνέχιση λειτουργίας της υπό κρατικό μάλιστα έλεγχο.

«Η τιμή που χρεώνει την κιλοβατώρα η και μέτοχος της ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη και φρόντισα αυτό να το κοινοποιήσω σε κάθε τόνο», πρόσθεσε ο κ. Μαριάς σημειώνοντας πως σύντομα θα βρεθεί στη Λάρυμνα για να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και την εταιρεία σε μια προσπάθεια στήριξης μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδος αλλά και των Βαλκανίων.

«Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να εισέλθει στο μετοχικό σχήμα και ο λεγόμενος στρατηγικός επενδυτής, μπορεί να το πράξει, αρκεί να διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών και τη διοίκηση της εταιρείας», σχολίασε ακόμη ο κ. Μαριάς.

Σχόλια