Ελλάδα

Συνεδρίαση Κομμουνιστικών Κομμάτων της Ευρώπης στην Αθήνα

Το ΚΚΕ φιλοξενεί τη συνεδρίαση της Γραμματείας της "Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων" της Ευρώπης στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μάη στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Οι εργασίες της συνάντησης θα ανοίξουν με χαιρετισμό του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η περιφερειακή αυτή συνεργασία των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην Ευρώπη, που πήρε τον τίτλο "Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη και επεξεργασία ευρωπαϊκών ζητημάτων και το συντονισμό της δράσης τους", αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του συντονισμού της πάλης του ευρωπαϊκού κομμουνιστικού κινήματος που μπορεί να συμβάλλει θετικά συνολικά στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Στόχος της συνεδρίασης της γραμματείας, είναι να εκτιμηθεί η πλούσια δραστηριότητα κι οι παρεμβάσεις της "Πρωτοβουλίας" το προηγούμενο διάστημα καθώς και να προγραμματιστεί η κοινή δράση, την επόμενη περίοδο.

Οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων που θα βρεθούν στην Αθήνα θα συμμετάσχουν και στην Μεγάλη Πολιτική Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 70χρονα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στην Καισαριανή.

Να σημειωθεί ότι στην "Πρωτοβουλία" συμμετέχουν τα παρακάτω 29 κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα: Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Λευκορωσίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, Ένωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία, Κόμμα των Βουλγάρων κομμουνιστών, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση Γαλλίας, Ένωση Επαναστατών Κομμουνιστών Γαλλίας, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών Ισπανίας, Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας, Κίνημα Λαϊκής Αντίστασης Μολδαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία), Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (Σερβία), Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Σχόλια