Ελλάδα

Περισυλλέγησαν 266 παράτυποι μετανάστες

266 παράτυπους μετανάστες περισυνέλεξε το λιμενικό σε επτά διαφορετικά περιστατικά σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.Σύμφωνα με το Λιμενικό 46 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν σώοι από τη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά του Αγαθονησίου και μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Οι μετανάστες, νωρίτερα, είχαν σκίσει την πνευστή λέμβο στην οποία επέβαιναν και έπεσαν στη θάλασσα.

Σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω, βορειανατολικά του νησιού περισυνελέγησαν 42, 24 και 25 παράτυποι μετανάστες. Σε όλες τις περιπτώσεις επέβαιναν σε πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους.


Ακόμη, σαράντα δύο παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη Χίο από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. Νωρίτερα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού είχε εντοπίσει τους μετανάστες που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο να κατευθύνονται προς την εν λόγω στην ακτή όπου και αποβιβάστηκαν.Τέλος, σε δύο διαφορετικά περιστατικά σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Λέσβου περισυνελέγησαν 50 και 37 άτομα αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη και στη δεύτερη στη Μήθυμνα.

(φωτο αρχείου)

Σχόλια