default-image

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Δε ζητάμε ελεημοσύνη

Ελλάδα
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Δε ζητάμε ελεημοσύνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί επαναφοράς της 5ης αξιολόγησης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, λέγοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως «θα ξανατεθούν από την αρχή όλα όσα δεν κατάφερε να περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί από τη μία να ξεχάσει τη λαϊκή εντολή και από την άλλη να εφαρμόσει το πολιτικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά το οποίο ούτε ο ίδιος δεν υλοποίησε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη του παρουσία στο press room.

Ο κ. Σακελλαρίδης πρόσθεσε πως ζητήματα για τα οποία υπάρχει διαφωνία θα παραπεμφθούν σε μελλοντικές συζητήσεις με τους δανειστές και πως στη φάση αυτή θα υπάρξει συμφωνία «πάνω στα ζητήματα που υπάρχει κοινό έδαφος».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κυβερνητικού εκπροσώπου «μπορεί μέχρι το τέλος του Μάη, ενδεχομένως και μέσα στον Ιούνιο να φτάσουμε και σε μια συνολικότερη συμφωνία».

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «θα τα καταφέρουμε ως κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι με την συμφωνία που θα έρθει δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ώστε να περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα και να ψηφιστεί στην Βουλή, αναφέρει το efsyn.gr.

Οποιαδήποτε πρόοδος θα αποτελέσει διαβατήριο για χαλάρωση στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική οικονομία υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίδης τονίζοντας παράλληλα πως «δε ζητάμε ελεημοσύνη, ζητάμε ότι μας οφείλουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για συνιστώσες των δανειστών αναφερόμενος στις εμμονές για τα εργασιακά.    

Ερωτηθείς για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είπε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως διάσταση στις απόψεις του κ. Βαρουφάκη με τον πρωθυπουργό ούτε με οποιονδήποτε άλλο στην κυβέρνηση». 

Να σημειωθεί ότι, η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα γίνεται όπως ανέφερε ο κ.Σακελλαρίδης κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στη λεωφόρο Συγγρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News